Een nieuwe start maken is mogelijk: #ACCASA - De regio Apulië

“#ACCASA” biedt de door Dedalus-Dromedian gecreëerde web-app waarmee burgers een eerste zelfdiagnose kunnen stellen voor zichzelf of voor mensen die dat nodig hebben.

Een project voor assistentie op afstand en monitoring van chronische patiënten dat begin maart 2020 van start gaat, heeft een revolutie ondergaan om te reageren op een onvoorstelbare noodsituatie. De werkgroep van de Regio Apulië, AReSS, huisartsen, professionals in de gezondheidszorg en Dedalus, als technologische partner, ‘rond de virtuele tafel’, met besluit, hebben in minder dan een maand een compleet systeem opgezet.

“#ACCASA” biedt de door Dedalus-Dromedian gecreëerde web-app waarmee burgers een eerste zelfdiagnose kunnen stellen voor zichzelf of voor mensen die dat nodig hebben. Dit formulier wordt naar het portaal gestuurd, zodat medewerkers de ontvangen informatie kunnen categoriseren en eventuele gespecialiseerde thuisinterventies (swab, medicijnen en andere onderzoeken) kunnen plannen.

Huisartsen hebben toegang tot het systeem en kunnen hun patiënten volgen dankzij telefonische triage-activiteiten.

In feite maakt het systeem visite en monitoring op afstand mogelijk omdat het project voorziet in een groot aantal ‘kits’ van diagnostische apparaten.

Voor de President van de Regio Apulië, Michele Emiliano zal dit systeem, dat werd gecreëerd voor de noodsituatie, ons in staat stellen om dichter bij de burgers te zijn.Dankzij deze technologische architectuur kunnen we het systeem bovendien uitbreiden om alle chronische patiënten te volgen.

Please open in latest version of Chrome, Firefox, Safari browser for best experience or update your browser.

Update Browser